Никой не иска да купи бившето военно поделение в Мамарчево

мамарчевоНикой не иска да купи бившето военно поделение в село Мамарчево, община Болярово, въпреки че предлаганият имот е доста голям като площ и сгради.

Частният съдия-изпълнител Ирина Христова обяви нова продан на имота, като цената му от 200 000 лева падна на 152 560 лева. Собственик на бившето военно поделение е била фирмата „ОРФИ”ООД, управлявана от Орхан Рашид. Тя е регистрирана в село Граматиково, община Малко Търново. Дейността й е продажба на дървени въглища от дъб и дърводобив в района на Странджа-Сакар.

„Юробанк България” си търси парите от дадения кредит от собственика на имота фирма „Орфи”. Тя е ипотекирала поделението и явно изпитва трудности с вноските по кредита си.

Дворното място, което се продава, е от 27 170 квадратни метра, ведно с построените в него сгради, сред които караулно помещение, вещеви склад, щаб, който е от 270 квадратни метра, масивна конструкция, на два етажа, сградата е построена през 1978 година. Продават се още сгради от бившето военно поделение: кухненски бокс, спално помещение от 480 кв.метра, автопарк, баня, работилница.

Наложена е възбрана върху имота, както от „Юробанк България”, така и от община Болярово и от още една банка – „Уникредит”. Новата публична продан е насрочена за 23 март в Елховския районен съд.

Повечето от сградите в поделението в село Мамарчево, община Елхово, са построени през 1976 година. Там са се обучавали артилеристи.

Преди време за продан от съдия-изпълнител бе обявено и бившето ТКЗС в селото. В Мамарчево са родени популярният артист Георги Мамалев и професорът по отоневрология Атанас Кехайов.

 

 

About the Author :