Никакво движение в баскетболния „Ямбол”

баскетAНа 20 август ще започне подготовката на баскетболния „Ямбол” за новото първенство, но все още няма съществени стъпки по селекцията на отбора. Единственото, което се знае до момента е, че новият плеймейкър на нашия тим ще бъде чужденец. Не се обявява обаче името му, което почна да прави нещата около него съмнителни.

Вчера се проведе заседание на Управителния съвет на БК „Тунджа”, но след приключването му ръководството запази мълчание, което е знак, че се обсъждат варианти, без да има конкретни контракти.

Почти всички други отбори от елитната дивизия направиха в огромна степен своята селекция- „Черно море”, „Балкан”, „Лукойл-Академик”, „Рилски спортист”, дори изпадналият във финансова кома „Левски” има няколко нови състезатели.

В „Ямбол” нещата обаче се движат твърде бавно, а са нужни няколко баскетболисти на възлови позиции. Нужен е още един централен нападател, освен Костадин Маршавелски, както и крила. Славейков стана играч на „Черно море”, явно дадената му заплата от 4500 лева от „моряците” е доста повече от офертата на нашия клуб.

На практика към настоящия момент старши треньорът Радионов разполага само с Говедаров, Стоян Петков, Стойо Чолаков и Иван Тенев. Младоците Андрей Иванов и Косьо Великов са още ученици, така че и те са на линия, но надали ще се разчита на тях да имат важна роля в новото първенство.

Закъснението със селекцията става тревожно, защото докато се чака цените на пазара да паднат, конкуренцията подбра нужните и баскетболисти. И накрая е възможно да се наложи взимане на състезатели накуп, което е опасен вариант, понеже няма да има нужното време за проби.

Защото е ясно, че се търсят чужденци-българските състезатели вече си имат клубове. Присъствието на Димитър Ангелов за известно време в Ямбол не означава, че бившият национал ще се завърне в родния клуб. Тежкото крило продължава с „Левски”, където Тити храни надежди да „извади” все пак нов спонсор, след краха на Корпоративна и търговска банка.

Още един гард, крила, център, това са нужните играчи.

Твърде много свободни позиции в навечерието на подготовката.

About the Author :