“Ние – малките олимпийци на Тунджа”

???????????????????????????????В навечерието на Олимпиадата в Рио Де Жанейро 2016 и по случай Празника на детето – 1 юни, на стадиона в с. Кабиле се проведе първата детска олимпиада под наслов “Ние – малките олимпийци на Тунджа”.

Тя бе организирана от ръководството на обединено детско заведение “Изворче”, с. Кабиле, и в нея участваха всички групи от селата Кабиле, Безмер, Дражево и Хаджидимитрово.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ – Димитър Димитров.

???????????????????????????????Олимпиадата е най-известното международно състезание в света, в което атлети от над 200 страни се състезават в различни спортове за златни, сребърни и бронзови медали. Олимпиади се провеждат на всеки 4 години.

На детската олимпиада в село Кабиле, децата имаха  мис Олимпиада и свой талисман – патето Яки.

В присъствието на много родители децата издигнаха олимпийско знаме, а директорът на ОДЗ „Изворче“ – Милена Паскова, запали олимпийския огън.

След клетвата на съдийския екип, състоящ се от кметовете на селата Кабиле, Безмер, Дражево и Хаджидимитрово, започнаха игрите.

???????????????????????????????Празникът премина с много емоции, веселие и детски смях. Състезанията започнаха с изпълнение на малки мажоретки. Отделните групи от детската градина представляваха и самостоятелни отбори. Всеки отбор имаше свои състезатели, облечени в различни спортни екипи. Децата показаха умения в различни видове дисциплини –  играта „1,2,3“; „Великани и джуджета“; „От обръч в обръч“; „Засаждане на картофи“ и „Топка в тунела“.

След края на олимпийските игри, докато съдиите оценяваха представянето на децата, специален поздрав към всички тунджански деца по повод празника отправи Стоянка Чирпанлиева.

???????????????????????????????Всички отбори бяха класирани на първо място, поради достойното им представяне и получиха „захарни олимпийски медали“. Община „Тунджа“ осигури награда за всеки отбор.

Има някои неща, които не могат да се купят. Едно от тях е детството и усмивките на тунджанските деца. Нека не забравяме, че децата са бъдещето и надеждата на община „Тунджа“.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC09719 DSC09723 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC09761 ??????????????????????????????? DSC09766

About the Author :