Не стигат 129 ученици за планирания план прием след 7 клас

ucheniciteОбщо 129 ученици не достигат за планирания план-прием след завършен 7 клас, стана ясно на  първата работна среща за определяне и съгласуване на държавния план прием за област Ямбол, която се проведе в Областна администрация. Учениците са само 1025, а планираните паралелки са 46 – 20 профилирани и 23 професионални. В срещата участваха Регионално управление по образованието, директорите на професионалните училища в областта, бюрата по труда, работодателски организации и представители на бизнеса. Целта на срещата е да се направи реален план-прием, според децата, нуждите на обществото и търсенето на бизнеса. За балансиран план-прием през следващата учебна година говори началникът на РУО  Ямбол Красимир Стоилов., който посочи че един от големите проблеми на образованието в областта е демографският. Само за първия срок на учебната година в областта училище са напуснали 87 ученици.

Приемът след завършен 8 клас е за 576 ученици. Планираните паралелки са 23. За 9 клас балансът на ученици е добър, не достигат само 6 деца.

Следващата седмица предстои среща с гимназиите с профилирани паралелки за приема и при тях. След което план-приемът за учебната 2017/2018г. за област Ямбол следва да се съгласува от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

About the Author :

1 Comment to “Не стигат 129 ученици за планирания план прием след 7 клас”
  • сашу
    February 11, 2017 - Reply

    Категорично НЕ на този модел на развитие на България. Нов цивилизационен избор, промяна на държавния строй и одържавяване на собствеността.

Leave a reply