Нещастната Британия….

Borko_poslПри разбивката на гласовете „за” и „против” излизането на Великобритания от Европейския съюз, анализаторите отчетоха, че върло против направения  ход били гласували тия, които са между  18 и 20 години. И че, видите ли, пенсионерите набутали Обединеното кралство извън Европа.

Още тогава ме шокира определянето на хората между 50 и 60 г. за пенсионери. Със сигурност голяма част от тях работеха и към момента на Брекзит, а преди това имаха вероятно навъртени  поне тридесет лета трудов стаж.

Моите почитания към 20-годишните,               но старите българи имат една интересна приказка – пикае още на лапад. Защото при наличието на чудовищния трудов стаж от няколко месеца или от една година, социалният опит на тези поданици на Елизабет ІІ ще е покъртителен. Плащането на данъци – също.

Вчера, вторник, попаднах на един репортаж от английската провинция. Част от ония тъпи, прости хора, които гласуваха за излизането на Великобритания от Европейския съюз, разказваха защо са дали такъв вот.

Тези британци искаха да има отново курортисти по техните плажове, да има отново работещи яко фабрики и децата им да са в родината, а те да не заключват вратата на къщата си, дори когато прескочат до близкия магазин.

Тъпи работи, така може би ще кажат 20-годишните британци. Само че те чакат на ония, на „пенсиите”, ако изобщо са участвали в гласуването, а не са имагинерни…

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply