Неуморими ентусиасти

DSC02885Неизчерпаеми са идеите на клуб ”Дълголетие” Стралджа за съвместен клубен живот. Посрещането на пролетта  неуморните ентусиасти съчетаха с един празник, открехнат към света. Като доказателство за  добро познаване на културата, традициите, фолклора и желание за разширяване на кръгозора.    В началото отвориха широко врати, за да влезе  Пролетта, която подари  цвете , усмивки и настроение на всички. За да почувстват нахлуването на новия сезон помогна бодрото кукуригане на петела. Без значение за възрастта Мара Мирева, Златка Саллакова, Йорданка Джабарова, Добринка Койчева, Стоянка Вълева, Стойка Андонова и Руска Балтова влязоха в ролята на перуники и зюмбюли, кокичета и заръмкъдета, теменужки и нарциси… Залата грейна в красота и многоцветие. Прозвучаха стихове за пролетта. Водещият Маринка Колева умело насочваше вниманието към всяка следваща изненада.

DSC02871Появата на туристическа група от Международна федерация на жените предизвика овации и очакване за нещо особено интересно. Случи се! Станка Кирова в ролята /и носията!/ на македонка  поздрави всички с песента „Катерино моме”, Българката Делка Куртева й отговори с народната песен „Тръгнала ми е Милена”. Николинка Стойчева беше удивителна като индийка. Не й отстъпи по оригиналност и гъркинята Петранка Рахнева. Ръкопляскания имаше за участието на рускинята Любка Александрова и туркинята Димка Халачева.     Празникът продължи с обичайното стралджанско настроение, песни , хумор и танци.

DSC02866Някак естествено към клуб „Дълголетие” се вля и организацията „Диабет”. Всички заедно вече обсъждат следващата идея, която непременно трябва да бъде по-оригинална.

About the Author :