Неумолимата статистика – поражението в Стара Загора е логично

Баскет снимкаБаскетболният „Ямбол” загуби битката в подкошията и това бе една от основните причини отново да загуби от „Берое” в събота. Нашите, които бяха гости в Стара Загора, хванаха с 13 борби по-малко от противника, а това е много сериозно изоставане в мач, при който съставите са от една черга. Американското крило на беройци Диуейн Джаксън овладя 16 борби и наниза 25 точки, а този състезател на домакините не биваше да се изпуска.

„Ямбол” бе много по-слаб и при стрелбата от далечно разстояние. Нашите имат от 27 изстрела едва 5 точни, което е отчайващ процент. „Берое” постигна повече от два пъти по-добра успеваемост от Халите и вкара 11 от 26 опита.

Големите надежди, които се възлагаха на завърналия се след наказание в тима ни Карон Джонсън, не се оправдаха. Мощният американец вкара 17 точки, но не се изяви особено добре в борбите, а за капак и твърде лесно натрупа пет лични нарушения. Неговите емоционални „сюжети” поставиха отбора в тежка ситуация в няколко срещи и явно ръководството на „Ямбол” трябва да има разговор с центъра за поведението му на терена.

За домакините от „Берое” изключително добре игра младият гард Венцислав Петков, нанизал 25 точки, като той извади ръка и показа хладнокръвие във възловите моменти в средата на последната четвърт, когато вкара убийствени тройки.

„Ямбол” имаше хубави периоди, чужденците ни са качествени, но проблемът е, че няма още отбор. Когато състезателите трябва да се мобилизират максимално и да станат юмрук, те изпадат в суматоха. Това се случва за втори път срещу „Берое”, а старозагорци не са от особена класа. Само че дори надскачат възможностите си, за разлика от „Ямбол”.

About the Author :