Непълнолетен участвал в обира на парите пред Общинска банка

DSC02399aЯмболските полицаи задържаха групата, извършила обира на парите пред Общинска банка при откриването на „Кукерландия”. На 5 март около 18,05 часа двама с качулки на главата ограбиха от ръцете на инкасов служител сумата от 80 000 лева.

Двамата преки извършители са от Сливен – момче на 17 години и младеж на 23 години, организаторът на групата и неговият помагач са от Ямбол, и двамата са на 29 години.

DSCN1353aПолицията е установила, че те са извършители на грабежа и ги е наблюдавала от известно време, като е установила цялата йерархия в групата. Четиримата са задържани вчера в 17 часа в центъра на Ямбол и са направили пълни самопризнания пред полицаите. В домовете им са открити 33 000 лв. останали от обира, дрехите на двамата извършители и неща, които са закупени с ограбените пари. Задържан е и автомобилът, с който са избягали след грабежа.

Докато била под полицйско надлюдение, групата е правила огледи и на други обекти в съседни градове – Сливен и Бургас, където са се канели да извършат подобни грабежи.

Двамата преки извършители са С. Й. Д на 17 г. и С. Б. Б. на 23 г. от Сливен. Те грабнали торбата с пари от ръцете на единия охранител, докато другия се бавел нещо зад него, и побягнали към чакащата ги кола, с която напуснали местопрестъплението. По-късно парите били разделени между четиримата, единият от тях дори си купил кола.

141,142-2014 010aТарторът на групата бил Н. Д. Р. на 29 г. от Ямбол, който е и единственият работещ. Неговият съучастник е К. Д. Д. от Ямбол. И четиримата не са криминално проявени и имат чисто съдебно минало. Срещу тях е подвитнато обвинение за грабеж в големи размери. Задържани са в ареста за 72 часа.

За подробности от съмвестната работа по разкриване на престъплението пресконференция днес дадоха окръжният прокурор Георги Ханджиев и областният директор на МВР – комисар Генчо Иванов. Окръжният прокурор поясни, че на този етап Окръжна прокуратура в Ямбол ще извършва процесуалните действия за престъплението, а ако бъде преценено да се повдигне обвинение за организирана престъпна група, делото ще премине към Специализираната прокуратура.

Диана Иванова

About the Author :