Неочаквано ни напусна футболистът на „Лъсков” (Ямбол) – Алекси Карамфилов

А групаДнес, 12 януари, петък, неочаквано почина един от най-добрите ямболски футболисти за всички времена Алекси Карамфилов. Той е роден през 1946 година в град Карнобат, средно образование завършва в ямболския техникум по механотехника. Юноша е на футболен клуб „Николай Лъсков”, с чийто екип достига през сезон 1969/1970 година в групата на майсторите. В „А” републиканска група Алекси Карамфилов, който играеше като десен бек бе несменяем титуляр през трите сезона в елитната дивизия, заедно с капитана на отбора Веселин Георгиев-Големия.

Алекси Карамфилов бе сред най-обичаните ямболски футболисти, винаги се раздаваше на терена и бе изключително скромен, макар да бе от асовете на „Лъсков”.

Смъртта застигна неочаквано бившият десен бранител на Ямбол, който доскоро можеше да се види по улиците на града ни, а участва и в срещата на ямболските футболисти-ветерани през месец декември. Нищо не подсказваше, че скоро Алекси Карамфилов ще напусне този свят, това прави болката още по-силна.

Погребението ще се състои утре, събота, 13 януари, от 14 часа на ямболските гробища.

About the Author :

1 Comment to “Неочаквано ни напусна футболистът на „Лъсков” (Ямбол) – Алекси Карамфилов”
  • Атанас Атанасов
    January 13, 2018 - Reply

    Най-велик беше Пашов. Ангел вратаря разправяше, как през 1965 г. на един купен мач си разделили парите и само на Пашов и зет му не казали нищо като мислели, че е достатъчно другите да се правят, че играят. Но станало така, че Пашов и зет му изнесли целия мач и докарали равен резултат. Ангел после съжалявал, че не им казал, ама било късно – парите вече били раздадени.

Leave a reply