Нели Славова е новият председател на БСП – „Тунджа”

DSC00715AНели Славова е новоизбраният председател на БСП – „Тунджа” на днешната общинска конференция на левицата. В момента тя е и председател на Общински съвет – „Тунджа”. Делегатите на конференцията трябваше да избират между тримата кандидати – Нели Славова, Живко Желев и Митка Иванова и повече от половината гласуваха за новия председател, за да не се стигне до балотаж при избора. Първоначално издигнатите кандидатури са били 7, но четирима са си направили самоотвод.
До избора на нов председател се стигна, след като по устав избраният за народен представител Кирчо Карагьозов трябваше да освободи поста.
„От името на Националния съвет на БСП и от ръководството на парламентарната група на „Коалиция за България” изразявам гореща подкрепа и похвала за всички действия на Кирчо Карагьозов като общински партиен лидер. Негова е заслугата за изключителния резултат на последните местни избори – БСП има кмет, преимущество в Общинския съвет и председател”, заяви от трибуната депутатът Атанас Мерджанов.
Той уточни, че новият председател ще има много сериозни отговорности, защото през май на евроизборите се очертава най-сериозното предизвикателство пред БСП. „Този, който ще поеме общинската партийна организация ще трябва да бъде достатъчно мъдър, достатъчно зрял, достатъчно сериозен обединител, познаващ проблемите, болките и силата на общинската партийна организация, каза още народният представител.

About the Author :