Неизбран съветник обжалва изборите в община „Тунджа“

Кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция ГЕРБ в община „Тунджа“ е подал жалба в Ямболски административен съд срещу решението на Общинската избирателна комисия за определян състава на новия Общински съвет.

Иван Манолов Иванов е бил под номер 20 в кандидатската листа на Местна коалиция ГЕРБ, в която освен управляващата в държавата партия влизат и левият Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Атака и СДС. Той обжалва решението на Общинската избирателна комисия, защото според него в протоколите не са отчетени преференции за него, което се отразява на крайния изборен резултат.

Справка в протокола на комисията показва, че за него са отчетени 189 преференции, а за да започне пренареждане на местата са необходими 201 преференции (7 % от 2873 действителни гласа за местната коалиция). Т. е. не му достигат само 12 преференции, за да пренареди листата.

Административен съд – Ямбол е образувал дело по подадената жалба, което е насрочено за 7 ноември от 10 часа.

Като заинтересовани страни са призовани четирите партии и коалиции, които имат избрани съветници, и всички 21 общински съветници, обявени за избрани в новия Общински съвет “Тунджа”.

About the Author :

Leave a reply