Незабравими мигове сред красотите на Русе и Букурещ

IMGP3735Незабравими ще останат дните 29 и 30 август 2015 година за част от членовете на пенсионерския клуб на град Болярово. През тези два дни в края на лятото, те се отправиха към поредната си атрактивна екскурзия. Дестинацията, избрана от ръководителката им Елена Николова, по идея на управителката на туристическа фирма „Валерос” Валя Рангелова, бе наистина впечатляваща. Започна от Килифаревски и Басарбовски манастир, разходка и нощувка в град Русе и завърши с вълнуваща разходка из Букурещ и неговите забележителности.

Красотите на България очароваха туристите, Букурещ също много ги впечатли. В Килифаревския манастир бяха запознати с впечатляващата му история от сестра Варвара, запалиха свещички, закупиха сувенири и си направиха снимки за спомен.

2Басарбовският манастир, обявен за археологически паметник на културата през 1978 година, също впечатли туристите от Болярово. Те се изкачиха до горе, запалиха свещичка и си направиха снимки сред невероятния скален манастир.

Първият ден от интересната екскурзия завърши в красивия град Русе. Там туристите имаха организирана разходка с местен гид. Чаровната Надя ги запозна с историята на града и неговите забележителности. Разведе ги из най-красивият площад в България – на Свободата. Красивата архитектура, светещите фонтани и сгради, бяха запечатани завинаги в съзнанието на всички. Направени бяха и много снимки сред красивите места из центъра на града.

Вечерята в ресторанта на хотела бе изпълнена с изненади. Дисководещ от Ямбол, бе част от изненадите на фирма „Валерос”. За най-активните на дансинга имаше и награди.

72_nВторият ден бе отново изпълнен с нови впечатления и много положителни емоции. Букурещ очарова боляровските пенсионери. Град на контрастите и един от най-големите в Централна и Източна Европа, той плени туристите с красота и архитектура.

IMGP3753Посетиха Патриархалната катедрала, където се поклониха пред мощите на свети Димитър Басарбовски. Уникално преживяване бе за всички обиколката из двореца на Чаушеску – най-голямата цивилна сграда в света, най-тежката и скъпа административна сграда. В него се помещават Парламента и Сената на Румъния. Дванадесет етажен, разполагащ с 1 100 зали.

IMGP3784Панорамната обиколка на Букурещ включваше: Триумфалната арка, музей на селото (един от най-големите етнографски комплекси в Европа, представляващ над 300 сгради, характерни за различните области на Румъния – дървени къщи, църкви, воденици, мелници), сградата на Атинеума, Народния театър, университета, площада на революцията, кралския дворец, църквата Крецулеску.

Разбира се, имаше свободно време за пазаруване – посещение на МОЛ Баняса, ИКЕА, „Карфур”.

IMGP3799В чудесно настроение и обогатени с много нови впечатления и знания, боляровските пенсионери потеглиха към дома. Всички бяха много доволни от тази невероятна екскурзия и планираха следващите дестинации. Тази екскурзия бе поредното потвърждение за богатия и разнообразен живот на пенсионерите в Болярово, а и в останалите населени места на общината. Уверена съм,че това ще продължи, за да осмисля старините им.

Благодаря на всички тях, че ме направиха част от този невероятен уикенд, който ще остане незабравим и за мен!

IMGP3803 IMGP3813

About the Author :