Недялско отбеляза 2 юни

DSC00143Кметството в Недялско  организира тържество с посвещение на 2 юни. С поклон пред падналите за свободата български герои, с възстановяване на паметника на загиналите антифашисти от селото, с тържествено слово на кметския наместник Дора Йорданова, в което подвигът на Ботев  и всички български поборници беше посочен като героично събитие, което не бива да се изтрива от съзнанието ни.

DSC00144„Празникът в Недялско е повод за обръщане към героичното минало на селото, поклон към всички онези дали живота си за свободата на България.” ,подчерта в поздравителното слово от името на кмета Митко Андонов , зам.кметът Иван Иванов. Той припомни, че Недялско е борческото село дало близо 40 жертви през Балканските войни и Първата световна, 12 загинали антифашисти, десетки партизани, емигранти, политически затворници. „Паметта на селото е жива,признателността е вечна.” добави той заедно с пожеланието „да помним и пазим корена си, да обичаме родното си място и никога да не забравяме, че в жилите ни тече кръвта на Аспарух и Ботев, на Левски и Вапцаров”.

DSC00145Присъстващите на тържеството местни  жители и множество гости посрещнаха с ръкопляскания богатата програма с песни и танци на фолклорен ансамбъл „Златен клас” заедно с детската формация. Деца и възрастни се радваха на последвалите фойерверки. Особено интересно за всички беше да видят представения нестинарски танц, който предизвика възхищение и благоговение пред онова древно българско минало  което праща своите послания, дава своите уроци.

DSC00149 DSC00157

About the Author :