Невидимата част от видимите резултати

DSC05856„Картината с европроектите в Ямбол е изключително тревожна, защото до края на годината всички проекти трябва да бъдат приключили. Виждаме и сме  на ясно, че това няма как да се случи.За съжаление последствията ще са финансови и безкрайни неудобства за гражданите на Ямбол. ” – това заяви кандидатът за кмет инж. Мариета Сивкова пред ямболските медии.     В периода 2007 – 2015 договорените проекти от община Ямбол са 23. Общата стойност е 147 226 717 лв, от тази сума разплатени са 54 607 044 лв.  Голямата гордост на кмета Славов и неговия екип са четирите големи проекта – центъра,НАР Кабиле и Безистена,воден цикъл и регионално депо. Договорените средства за тези проекти са – 133 498 485 лв, до момента разплатени са  42 559 710 лв. Ситуацията на общината е много тежка, защото се намира в голяма фирмена задлъжнялост –  90 938 775 лв.  Истината въобще не е такава, каквато се представя в предизборния клип. Тези пари реално не са достигнали до гражданите на Ямбол, защото една проста сметка показва, че на човек за година се падат по 214 лв договорени пари, а реално усвоените са 80 лв за всеки гражданин на Ямбол за година. – подчерта инж. Сивкова и направи няколко извода за некомпетентното управление и политиката на община Ямбол през последните 8 години.   През първия мандат на Георги Славов усвояването по европроектите беше сравнително скромно, но през последните 4 години картината се промени – усвояваха се авансовите плащания по проектите и в момента имаме неразплатени обекти със съмнително качество.

plochkiПлочките, които са поставени вече на центъра, са със „задоволително” качество, задължителното условия за достъпна среда за хората с увреждания  не е изпълнено и няма преход към прилежащите терени. В проекта за Безистена и НАР „Кабиле” виждаме лукс и липса на съответствие – покрит пазар- информационен център. Все още този проект е в процес на изпълнение и от общата стойност 5 670 093 лв,  разплатено е  – 3 549 753 лв.  Каргонлии ще изкарат още една тежка зима, защото ситуацията в най-стария квартал на Ямбол е много тъжна- разкопани улици, частично асфалтирани, грешни технически решения в проекта,съмнително качество на изпълнение на канализацията и водопроводите. Сметките до тук за Водния цикъл показват следното – разплатени са само 30 638 631 лв от общо 90 000 000 лв. – подчерта кандидатът за кмет на Ямбол инж.Сивкова.

depo2Много сериозна е ситуацията с проекта за регионалното депо. Стойността му е 31 235 748 лв,  разплатено – 5 877 931 лв. Проекта е в процес на изпълнение,но с голямо закъснение- незавършена клетка 1, неприключена рекултивация. Мариета Сивкова припомни, че лично премиерът Борисов е казал на Славов да не му се мярка пред очите, ако не завърши този важен проект.   До нас стигат сигнали, че гражданите на Ямбол са били заплашвани и подвеждани че, ако не гласуват за стария кмет, всички тези проекти нямало да могат да бъдат завършени. Това е поредната лъжа на Георги Славов и неговия екип. Не се притеснявайте и гласувайте за промяна в управлението на града ни.

prechistvatelna3Вече 8 години тази дясна политика на ГЕРБ ни излиза твърде скъпо, причинява ни много неудобства, проблемите по кварталите останаха забравени, некомпетентността на администрацията пречи на гражданите. – добави още Мариета Сивкова.  Промяната ще дойде с номер 11.  Управление с хората, управление за хората .

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

About the Author :