На 29 и 30 август община Болярово ще домакинства финалното събитие по проект „#EuSAVE-Дейности на гражданите на ЕС за умни исторически селища“

Болярово, 25.08.2022 г.

На 29 и 30 август пристигат участниците в проект „#EuSAVE-Дейности на гражданите на ЕС за умни исторически селища“, в който община Болярово си партнира с представители на седем държави. Участниците в проекта представляват 40 „малки“ селски общини с под 10 000 жители от Испания, Италия, Белгия, Хърватия, Португалия, Северна Македония, Латвия и България.

Община Болярово ще домакинства финалното събитие по проекта, като програмата ще включва разнообразни събития, сред които е

Международна конференция, посветена на добрите примери от региона в областта на социалната устойчивост и културното наследство на селските райони с начало 10,30 часа, която ще се проведе в зрителната зала на читалище „Възраждане“, град Болярово.

Кметът на община Болярово, господин Христо Христов ще открие конференцията и ще отправи приветствие към участниците.

Гостите от партньорите по проекта ще представят своите организации, както и научените уроци по време на изпълнението на дейностите по проекта.

Пресконференцията с регионалните медии е насрочена за 12,25 часа в друга зала на общинската администрация. На пресконференцията ще вземат участие представители на всеки от партньорските организации по проекта.

В 15,00 часа започва Международен уоркшоп :“Съвместни стратегии и устойчивост на мрежата, създадена в рамките на проекта“. Той включва обсъждане на План за устойчивост на дейностите по проекта.

На 01.09.2022 г. ще се проведе и заключителната координационна среща по проекта.

За участниците община Болярово е приготвила много изненади, сред които демонстрация на възможности за управляване на кану, като вариант за развитие на алтернативен туризъм, съхранени традиции, типична кухня, запознаване с българския фолклор, културно-историческото наследство на региона и много други.

Подобен форум е изключително ангажиращ и не би могъл да се реализира без подкрепата и партньорството на много институции, с които община Болярово работи в изключително добро взаимодействие, сред които са: община Ямбол, Ямболската търговско-промишлена палата, Вила Ямбол, фирма „Дичони“ и други.

About the Author :