На Преображение Господне в с. Скалица

На  християнския празник „Преображение Господне“в с.Скалица, община „Тунджа“  в изключително непринудена и сърдечна атмосфера и при голям нескрит интерес  протече съвместната среща на потребителите от Дневен център за възрастни хора с увреждания “ Св. Франциск“ с. Веселиново, Дневен център за стари хора с. Генерал Инзово, Център за социална рехабилитация и интеграция с. Калчево и Дом за стари хора „Христо Ботев“ с. Болярско. Домакини на срещата бяха екипът и потребителите на Дневен център за стари хора с. Скалица, които посрещнаха своите гости с домашна баница и сладкиши.

DSC02734Идеята на тазипърва по рода си опознавателна среща бе всяка от социалните услуги, работеща на територията на община „Тунджа“ да представи своята дейност – ежедневие, празници, делници и утвърдени във времето традиции и да създаде възможност за нови запознанства, пълноценни социални контакти и приятелства между хората, ползващи подкрепа в общността.

DSC02755Всяка от шестте услуги показа сътвореното от потребителите с много въображение, любов и сърце, излязло изпод сръчните им майсторски ръце- плетива, картини, пластики, апликации и др., подредени в импровизирана изложба. Гости и домакини изявиха  таланти в песенното и танцово изкуство, а потребителитена Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Франциск“ почерпиха всички с вкусни дребни сладки и соленки,  приготвени в часовете по трудотерапия.

DSC02763Гости на срещата бяха  г-н Георги Георгиев – кмет на община “Тунджа“ и г-н Станчо Ставрев – заместник кмет на община “Тунджа“ , които поздравиха всички присъстващи и искрено изразиха своето задоволство от факта, че усилията на ръководството на община “Тунджа“ за разширяване на спектъра от социални услуги в общността не е бил напразен, след като виждат толкова много радост в очите на всички участници в срещата.

DSC02779И понеже срещата на Преображение Господнев с. Скалица беше първа и всеки  тръгна от нея изпълнен с много позитивни емоции, пожелахме си такива срещи да станат традицияза всички потребители на  социални услуги в общината.

DSC02746 DSC02757 DSC02780 DSC02764 DSC02781

About the Author :