На официална церемония откриха обновената сграда на СУ “Св. Климент Охридски”

IMG_E3865Днес, 20 септември 2018 г., по обед, в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с официална церемония беше открита обновената база на ямболското средно училище „Св. Климент Охридски“. Това стана в присъствието на кмета и зам.кмет на Ямбол, общински съветници от ГЕРБ, учителите и учениците на училището. Сградата беше тържествено осветена от архиерейския наместник архимандрит Димитрий.

Цялостното реновиране на сградата на едно от най-големите училища в града бе реализирано по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“. В рамките на проекта IMG_3849бяха изцяло обновени и базите на още три детски заведения: Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“, Детска ясла „Слънчево детство“ към Детска градина „Пламъче“.

Подробности по изпълнените дейности по четирите обекта и постигнатите резултати бяха представени на заключителна пресконференция по-рано същия ден в залата на община Ямбол.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинасирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.

IMG_3861 IMG_3864

About the Author :

Leave a reply