На ОбС на БСП – Ямбол срещу репресивните действия на ПП ГЕРБ върху членове на БСП в Ямбол

Ямбол, 20.12.2022 г.

В публичното пространство беше разпространена информация, че по сигнал на ПП ГЕРБ се извършват целенасочени проверки в държавни институции в град Ямбол. Оказва се, че се проверяват служители, заемащи експертни ръководни позиции, които са членове на БСП.

По доноси на членове на ГЕРБ е задействана държавната машина за да мачка неудобните на ГЕРБ служители.

Маниерите на представителите на тази партия са всеизвестни, а политическите им атаки се свеждат до ползване на държавния апарат за оказване на политически натиск. Макар ГЕРБ да не е в правителството, през дългите години във властта са внедрени техни кадри на всички нива в държавната администрация и те се използват за изпълнение на политически поръчки.

Стилът на действие на подаващите сигналите/ доноси изключва публичност и те не излизат с лицата си, за да посочат нередностите на противника, ако има такива според тях. Те предпочитат да използват силата на властта!

Членовете на Общинския съвет на БСП Ямбол се обявяваме против репресивните методи и подмолните действия на  ПП ГЕРБ срещу членове на БСП.

Заявяваме, че  категорично се противопоставяме на всеки опит да се окаже политически натиск за отстраняване от длъжност на всеки член на БСП.

Мотивирани сме активно да помогнем политическият тормоз на ГЕРБ да остане само минало, към което никой не иска да се връща!

Председател на ОбС на БСП Ямбол: д-р Райно Георгиев

About the Author :