На Марянович му трябвали поне още 2 месеца

DSC_3938965620151011101209Още два-три месеца били нужни на сръбския старши треньор на „Ямбол” Нинослав Марянович, за да изгради отбор. Това той сподели пред сайта „Бългериън баскет” преди гостуването на „Академик Бултекс” в първия кръг от първенството.

„Делник” не веднъж е писал, че подготовката за сезона на ямболските баскетболисти започва много късно, но през годините от щаба на клуба са твърдели как месец и половина е достатъчно време. Когато помощник-треньор на Юлиян Радионов преди две години стана Ивайло Стоименов, и той  като Марянович, заяви, че едва към Нова година „Ямбол” ще придобие облик. До Нова година ще се изиграят обаче доста мачове от новия шампионат, и някои тимове вече ще са начертали в немалка степен класирането си в редовния сезон.

По принцип, сръбският наставник на нашия състав не е виновен за късното започване на подготовката . Той доведе трима свои сънародници със себе си, после към тях се прибави и Милян Пупович.  За Пупович обаче се твърди, че е в „Ямбол” само докато си намери добра оферта. Така че и на поста център ще се окаже, че треньорът няма смяна, когато там остане единствено Денис Агре.

При подобни размествания в хода на първенството, на треньор Марянович ще трябват сякаш два пъти по два месеца, докато стигне до сглобяването на тим.

About the Author :