На добър път, зрелостници!

10Топлата пролетна привечер на 18 май 2015 година събра заедно ученици, учители и родители в двора на СОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Болярово, за да отпразнуват наближаващия 24 май – ден свят и почитан от цялата славянска общност. По отдавна утвърдена традиция става и тържественото изпращане на зрелостниците.

След посрещането на училищното знаме и ритуала по предаването му на бъдещите абитуриенти  (знаменна група от единадесетокласници) последна словото на директора Васил Гаджуров. То бе тържествено адресирано както до учениците, така и до техните учители, родители и близки; до всички съратници в сферата на образованието и културата.

101И за първокласниците мигът беше тържествен. Те се убедиха, че да си грамотен човек е ценно постижение. И прозорец към света на знанието, светлината, успехите в живота. Техните изпълнения, както и тези на четвъртокласниците бяха поздрав към всички, уважили празника. А група ученици от 5. клас се представиха с кръшно българско хоро – празнично послание към публиката.

 

100После започна тържественото изпращане на най-големите ученици от нашето училище – зрелостниците от випуск 2015 г., с класен ръководител Нели Христова. Благодарствени думи (от свое и тяхно име) към учителите и ръководството на училището отправи абитуриентката Иванка Иванова. Тя и нейната съученичка Ташинка Иванова получиха грамоти и парични награди – за отличен успех и активно участие в живота на училището.

102С цветя, подарени от директора, с прозвучаването на последния училищен звънец и плисване на вода пред тях (та като по вода да им върви в живота занапред) бяха изпратени момичетата и момчетата, получили тук средното си образование – след 12 години обучение. Елегантни и красиви, те се отправиха към бар „Странджа” за своята бална вечер – дълго мечтана, щастливо сбъдната …

На добър път, зрелостници! Нека бъдещето ви срещне ведро, благосклонно, с безброй успехи и усмивки – вие наистина ги заслужавате!

IMGP0716 IMGP0718 IMGP0720 IMGP0746 IMGP0751

About the Author :