Наш гард номер 2 в редовния сезон

Боцка Сръбският гард на „Ямбол” Милиян Боцка е втори по полезност в редовния сезон, според изчисленията на сайта BGbasket.com.

35-годишният  плеймейкър на нашия тим направи дотук страхотен сезон и всяка от седемте победи на жълтите досега е немислима без неговото участие. Депутатът и треньор-класик Иван Чолаков бе набелязал сърбина за отбора ни, още преди да стане ясно, че Нинослав Марянович ще е наставник на „Ямбол” в началото на сезона.

Народният представител от ГЕРБ бе заплюл сръбския гард по това, което бе виждал от него с екипа на „Черно море”/Варна/. Окото на Чолаков не само не сгреши, а показаното от ветерана през всички мачове от редовния сезон бе баскетболна фантастика.

С коефициент на полезно действие от 22,1 Боцка е втори, след Милован Савич от „Балкан”, който има 22,5 пункта, трети е Желко Шакич от „Лукойл-Академик”.

В Топ 5 на най-силните играчи преди плейофите има само един българин, това е младото крило на „Левски” Алекс Симеонов с 18,1 пункта.

Звездата на „Ямбол” Боцка през този сезон е на престижната втора позиция и сред реализаторите – той има средно на среща по 20,1 точки. Само Бошко Йовович от новака „Академик Бултекс”/ Пловдив/ е нанизал досега повече точки от нашия гард – 20,3 на двубой.

За възрастта си, все пак Милиян Боцка е на 34 години, той демонстрира и страхотна физическа форма, като изигра няколко мача с пълни 40 минути, а в повечето от другите срещи бе на терена над 33 минути. Така че привличането му в „Ямбол” бе удар в десетката и дори нещо повече, защото имаше мачове, в които Боцка почти сам спасяваше положението.

About the Author :