Наши в националния тим

MarДвама баскетболисти на „Ямбол” влизат в сметките на националния селекционер Константин Папазов за европейските квалификации през лятото. Атакуващият гард Павлин Иванов е единият от набелязаните, другият е централният нападател Костадин Маршавелски.
Изненада при избора на тези две фигури няма. Павлин Иванов играе откакто е в „Ямбол” на приливи и отливи, но има много качества и е само на 20 години, така че трябва да трупа и международен опит, вече при мъжете. При кадетите, юношите и младежите Павлин бе водещ състезател и даде огромен принос тези формации да се класират за елитната дивизия на Европа.
Маршавелски, който засега поне, е последното попълнение на „Ямбол”, има малко мачове, тъй като получи травма в слабините. За времето, в което бе на терена обаче, показа и техника, и бързина, а и ръстът му от 211 сантиметра го прави много ценен за националния мъжки тим.
Към ямболската група в разширения състав, трябва да добавим и Павел Маринов. Капитанът на „Балкан” е израснал в нашата школа, даде много за мъжкия „Ямбол”, а класата му не подлежи на съмнение.

About the Author :