„Нашите таланти” в читалище „Съгласие”

Нашите талантиНа 26 ноември Народно читалище „Съгласие 1862” празнува рождението на своя основател, вдъхновител, радетел – даскал Ради Иванов Колесов. На родения преди 177 години народен будител Ямбол дължи появата на това най-старо културно средище, което и до днес е център на труд, творчество и порив, за хора от най-различни възрасти с най-разнообразни занимания.
На концерта под надслов „Нашите таланти”, на читалищната сцена се изявиха представители на школи и състави, които със своята дарба, всеотдаен труд и упоритост, са представили себе си, ръководителите си, читалищната институция, Ямбол и България на много и различни музикални конкурси и фестивали както в страната, така и извън нея, и са получили заслужени награди и признания.
Вокална група „Бижу” и нейните солистки – Кристина Василева, Ивет Багерова, Теодора Димитрова, Зорница Атанасова, (ръководител Павлина Христова), Моника Калчева и Виктория Анастасова от Школата за поп и джаз пеене с ръководител Мария Ангелова, (участничката с най-много награди Ивета Костова не присъства поради ангажимент), Пламена Стойкова и Димитър Мандаджиев от Детска музикална школа клас китара с ръководител Антоанета Кирилова.
Както е казано – талантът е от Бога, а реализацията му от човека.

Кремена Йонкова

About the Author :