Нашите се изложиха във Варна

638-397-spas-natovВъпреки големите проблеми в състава на „Черно море порт”/ Варна/, баскетболистите на „Ямбол” загубиха безславно край морето с 95:88.  Нашите взеха първата и последната четвъртини от мача, обаче направиха много слаба втора четвърт и на полувремето изоставаха с 10 точки-52:42.

Без нито един легионер в редиците си, а и без родни асове, моряците на Спас Натов ни изработиха, и две минути преди последната сирена вече бяха решили изхода от срещата.

За „Ямбол” трагична се оказа стрелбата от далечна дистанция – Черно море” успя в 12 от 26 опита за 46%, докато нашите бяха точни само при 4 от 17 опита, а с процент на успеваемост 23 трудно се печели мач.

Само на Боцка мерникът от Халите бе добър, докато Говедаров успя  веднъж от пет опита, а Радетич от четири далечни стрелби също едва един път попадна в целта. По две неуспешни стрелби за три точки записаха Евгени Иванов и Стойо Чолаков, но за Стойо това е запазена марка.

Феноменално за Варна се включи Венелин Христов. Той успя във всичките си девет опита за стрелба – 5:5 за 2 точки и 4:4 от тройката, даде 6 асистенции и хвана 4 борби, като завърши с 22 точки. Симеон Илиев наниза 21 точки за успеха, а с по 16 т. са Денислав Вутев (9 борби) и Станислав Цонков (8 асистенции).

Най-резултатен за „Ямбол” бе бившият състезател на домакините Милиян Боцка с 28 точки. Много силен мач направи центърът ни Агре с дабъл-дабъл, след 26 точки и 10 борби, а Говедаров вкара 15 точки.

При дълбоката криза, в която попадна Варна, и при добрите мачове на нашите, се очакваше този мач да бъде ако не победен за тима, воден от Петър Петров, то поне да е завързан до последната секунда. Явно оная приказка си важи- едно е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто- да го направиш.

Борислав Ненов

 

About the Author :