Наше момиче с шансове за Мис Баскетбол

GalinaЯмболлийката Галина Георгиева има огромни шансове да стане Мис Баскетбол за тази година. Галина, която в последните сезони играе за „Берое”, тръгна към елитния спорт от зала „Диана”, където треньор и бе Добринка Чолакова. Още по онова време, когато състезателките бяха в гимназията, Галина Георгиева демонстрираше добър баскетбол и чудесно излъчване.

И двете качества ямболлийката не само запази, а прибави още към тях, а прегледът на десетте кандидатки за титлата Мис Баскетбол, дава основание да считаме, че Галина може да е първа в тази красива надпревара.

Конкурсът е организиран от сайта Бългериън баскет.ком, ямболската състезателка на „Берое” стигна до Топ 10 след пресяване между 25 спортистки. На финалната права има две представителки на Украйна, които играят за „Монтана”, но те твърдо са под равнището на нашата съгражданка.

Любопитно е, че Галина Георгиева се оказа братовчедка на волейболната националка Нася Димитрова, така че и от този спорт има кой да удари рамо. За себе си претендентката за Мис Баскетбол казва, че е прекалено наивна и чувствителна. Тя се увлича умерено по шопинга, посяга към книгите, като на този терен предпочита литературата за самоусъвършенстване и съвременните романи.

Коя ще стане най-красивата баскетболистка на България зависи от читателите на сайта, гласуването е до 30 септември. В Ямбол, както е известно, няма грозни жени, така че и тук е добре да възтържествува истината.

About the Author :