Наше момиче със злато и сребро от държавното първенство в Добрич

РосицаСъстезателката на ЛК „Тунджа” Росица Канева постигна златен медал на 800 метра и сребърен на 400 м при девойките младша възраст на държавното първенство в зала „Добротица”. Състезателката на Петрана Чамова финишира на републиканския шампионат в Добрич с четири секунди аванс пред друга от представителките на лекоатлетически клуб „Тунджа”- Виктория Георгиева. Трета, с цели 11 секунди изоставане, е Павлина Стоянова от клуб „Европул”.

В дисциплината 800 метра се явиха 25 състезателки, по традиция ЛК ”Тунджа” – Ямбол прибра най-ценните медали, а в щафетното бягане на четири по една обиколки нашите девойки също бяха на ниво и завършиха втори. В щафетата години наред златото идваше на адреса на „Тунджа”-Ямбол, но има и такива сезони, в които титлата се случва да отиде в друг клуб.

На 800 метра „Тунджа” участва и с трета състезателка, Виктория Иванова, но тя завърши на 11 място. Шампионката, Росица Канева, вече е утвърдено име, през миналия сезон тя също се завърна с отличия от държавните първенства.

Оттук нататък Канева трябва да атакува призови места и на международните турнири, там ямболската лека атлетика отдавна не е имало големи успехи, изключвайки някои добри бягания на Балканиадите.

About the Author :