Национал от боксов клуб „Априлец” си направи нов дом

_T6A0980Двукратният европейски шампион за мъже и носител през 2017 година на Купа „Странджата” Даниел Асенов си построи свой дом. Новата къща е съседна на тази, в която живеят майка му и баща му в село Кукорево, община „Тунджа”. На този етап в новия дом са и двамата братя на европейския първенец – Катин, който е най-големият, и Боян-най-малкият. Всички братя са боксьори, и на 8 януари идната година трябва да се явят в София за първия тренировъчен лагер на националните формации.

Преди броени дни Даниел Асенов бе класиран сред 10-те най-добри спортисти на България, което е за втори път в кариерата му. Джобния Тайсън от клуб „Априлец”/Бояджик/ е на пета позиция сред най-изявените наши спортисти. За неговите 20 години той има вече твърде много отличия, обявяван е и за боксьор номер 1 на България, бил е и европейски юношески и младежки първенец.

От повече от година Даниел Асенов е обвързан любовно с Розалия Пейчева, която също е боксов национал и има бронзово отличие от европейско първенство. Сред мечтите на Даниел Асенов е и тази да открие семеен ресторант и може би новата къща е репетиция и в тази посока.

About the Author :