Националният празник – Трети март в община “Тунджа”

??????????Тържествено отбелязване на  Националния празник на Република България – 3 март, се проведе в населените места от община „Тунджа“.

Това е ден, в който се отдава почит пред саможертвата на хилядите, дали живота си за свободата на отечеството.

Жители от село Бояджик, носещи в себе си вярата и надеждата, поднесоха цветя на паметника на „Априлец“, за да почетат паметта на загиналите.

??????????Денят на Освобождението – Трети март, бе тържествено отбелязан и в Козарево. Пред мемориалната плоча в парка на селото, с поклон и цветя козаревци отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.

Жители и гости на село Ханово сведоха глави в знак на признателност към хилядите жертви, положили своите кости в земята на майка България по пътя към победата.

Националния празник на Република България бе тържествено отбелязан в село Голям манастир. С поклон и цветя жители и гости отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на Родината.

Голям манастир 1Тържественото честване на 140 години от Освобождението на България в село Симеоново се проведе на центъра на селото. Изпълнени бяха възрожденски песни и стихове. С поклон и цветя, симеоновци отдадоха своята признателност към саможертвата на героите, паднали в борба за свободата на отечеството.

Рецитал, във връзка с Освобождението на Република България, изнесоха младежи от село Дражево. Марина Николова – директор на местното основно училище припомни, като историк, основни моменти от самата Руско-турска освободителна война. Самодейците към местното читалище изпълниха възрожденски песни. Тържественото честване завърши с поднасяне на венци и  цветя пред паметната плоча на Георги Дражев – ямболски революционер и патрон на селото.

Голям манастир 2В почти всички населени места от община „Тунджа“ тържествено беше отбелязан Националния празник на Република България – 3 март.

Жителите на община „Тунджа“ доказват, че 140 години по-късно не забравят и помнят своята история. Затвърждават, че след четиринадесет десетилетия помнят саможертвата на хилядите войни, платили цената на светлия идеал за „чиста и свята република“.

Голям манастир 3 Дражево 1 Дражево 2 Дражево 3 Дражево 4 Дражево 5 Дражево 6 Дражево 7 Козарево 1 Козарево 2 Козарево 3 Козарево 4 Козарево 5Симеоново 1 Симеоново 2 Симеоново 3 Ханово 1 Ханово 2 Ханово 3

About the Author :