Националният празник вдъхна нов живот на Музея на бойната слава

DSC05752Музеят на бойната слава беше посоката на движение на много и то млади ямболлии с деца в предиобеда на националния празник. Заради ремонтите в центъра честването на Трети март се пренесе в двора на Музея, което се оказа удачно обстоятелство да му се вдъхне нов живот, още повече, че беше обявен и ден на отворени врати. Толкова много посетители Музеят вероятно не е виждал от деня на откриването му. Много млади хора доведоха децата си не толкова заради честването, колкото да видят експонатите на Музея, да усетят от приповдигнатия национален дух и да почувстват празника. А оръжията, танковете и самолетите наистина се превърнаха в голяма атракция за децата. Като допълнителна екстра в Музея имаше и екскурзовод, който изнасяше лекция на тези, които искаха да слушат повече за славната история на ямболските войни.

DSC05722А иначе, както на всеки национален празник, в двора на Музея на бойната слава представителни части на Ямболския гарнизон участваха в церемонията по издигане на националния флаг.  Благодарствен молебен отслужи архиерейският наместник отец Панайот Чакъров в съслужение с ямболски свещеници.

Честването продължи с тържествено шествие до мястото на поклонение пред паметта на героите – паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

??????????????????????????????? DSC05732 DSC05735 DSC05737 DSC05738 DSC05740 DSC05742 ??????????????????????????????? DSC05745 DSC05747 DSC05750sn.5

About the Author :