Национална кампания „Умножи доброто“

Ямбол, 21.04.2022 г.

Доброволците на БМЧК-Ямбол се включиха в Национална кампания „Умножи доброто“ по повод отбелязването на 22.04 – Денят на Земята. Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призове хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

Младежите почистиха, поляха дръвчетата, които миналата година посадиха по повод 100 годишнината на БМЧК на Велоплощадка. Освежени бяха и табелки с надписи на посадените дръвчета.

Друга инициатива, която се проведе бяха открити уроци с ученици на тема „Опазване на околната среда“. Разгледани бяха теми свързани с промяна на климата, което води до промяна на околната среда, здравето на човека, дори и до навици в социалния живот на хората. След дискусията, доброволците се включиха в  “игра на дървото”, в която показаха съпричастност към природата.

Интерес предизвика проведена интерактивна игра сред учениците „любопитни факти за от света“, свързани с промяна на различни популациии.

Събитията са част от част от Национална кампания „Умножи доброто“ на Българския младежки Червен кръст.

 

 

About the Author :

Leave a reply