Национална кампания за пострадалите от конфликта в Украйна

Ямбол, 06.03.2022 г.

От 28 февруари 2022г., Ямболската червенокръстка организация е част от Националната благотворителна кампания на БЧК за набиране на материални дарения в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна.

Във връзка с това, на територията на Областния секретариат, ул. „Димитър Благоев“ № 1 в град  Ямбол е обособен пункт за събиране на вещи и стоки от първа необходимост: дрехи и обувки /мъжки, дамски, детски/ – нови; спално бельо и завивки – нови; хигиенни материали.

Над 30 са дарителите, посетили пункта на БЧК – Ямбол до момента, като част от тях са предоставили вещи от първа необходимост, а други са дарили финансови средства.

Дарения от лекарствени средства и медицински консумативи могат да се приемат само от корпоративни дарители/фармацевтични компании, след съгласуване с РЗИ и Секретариата на НС на БЧК.

За улеснение на гражданите, разкрита е банкова сметка на БЧК за набиране на средства:

Български Червен кръст

Уникредит Булбанк АД

BG23UNCR7630107778563

UNCRBGSF

(за пострадалите от конфликта в Украйна).

 

В рамките на Националната благотворителна кампания на БЧК е активиран кратък номер 1466 за всички мобилни оператори., на който желаещите могат да изпратят SMS на стойност 1 лв. за пострадалите в Украйна.

Изразяваме дълбока благодарност към всички дарители, които се отзоваха и проявиха съпричастност към пострадалите от конфликта в Украйна.

About the Author :

Leave a reply