Национална диплома получи Александра Дичева

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНационална диплома на Министерството на образованието и науката получи Александра Дичева, абитуриентка на ГПЧЕ „Васил Карагьозов”, за  отличен успех 6.00 от пълния курс на обучение в гимназията,   две отлични оценки от ДЗИ по Български език и литература и Английски език, както и за лауреатските си постижения на международни и национални конкурси за млади пианисти. Доказателство за нейните успехи са множеството призови награди на Национални и Международни конкурси като изпълнител на пиано само за последната учебна година: Златен медал на Десети Национален детско-юношески конкурс с Международно участие за музикално и танцово изкуство „Орфеева Дарба”, София, март 2014г.; Първо място на Международно състезание за непрофесионалисти – пианисти, София, април 2014г.; Лауреат І на Международен детски фестивал на изкуствата „Трикси”, к.к. Албена, юни, 2014г.; Първа награда на Трети Международен клавирен конкурс „Андрей Стоянов”, София, ноември 2014г.; Специална награда на Международен фестивал за деца и младежи; Сертификат за напреднали за успешно положен изпит по Английски език на Ниво С1 по Европейската Езикова Рамка, издаден от Изпитен център към Университета в Кеймбридж.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСамо 14 ученици от страната са удостоени с това най-високо отличие на образователното министерство. Успехът на Александра е поредното доказателство, че в Ямбол има много талантливи млади хора, за които училищата трябва да създават необходимите условия да разгърнат  възможностите си и да развият своя талант.

Отличието беше връчено на 02 септември в РИО – Ямбол от г-н Стойко Стойков, началник отдел „ИОМД”. Александра Дичева вече е студентка в Музикалната академия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

About the Author :