НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН УЧЕНИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ „РОДИЛО СЕ, ПРЕРОДИЛО”

zoraНа 23 април 2016 г. от 10.00 часа в зрителната зала на Народно читалище „Зора-1945”  ще бъде открито  тридесет и четвъртото  издание  на Националния фолклорен ученически фестивал „Родило се, преродило”, в което ще вземат участие 280 ученици от Ямбол, село Зимница и село Тенево, област Ямбол, Стралджа, област Сливен, Карнобат и Котел.

Фестивалът е организиран от Народно читалище “Зора-1945”, със съдействието на Министерство на културата и община Ямбол .

В конкурсната програма участниците се състезават в три категории:

народно пеене, народни инструменти и танцови състави.

Индивидуалните изпълнители и танцовите колективи са разделени в три възрастови групи от 5 до 19 години и ще представят песенния, инструментален и танцов фолклор на България.

Авторитетно жури, с председател Станка Иванова –  дългогодишен хореограф на Фолклорен ансамбъл „Сливен”  и членове: Пламен Дуков – концертмайстор във Фолклорен ансамбъл „Тунджа” и преподавател по гайда в Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”-Котел и Деян Митев –  народен певец и преподавател  в 11 СОУ „Константин Константинов” Сливен, ще отличи три колектива и трима индивидуални изпълнители от всяка възрастова група.

В конкурса ще се състезават  30  индивидуални участници и 14 танцови формации.

Всички  ще получат грамоти за участие, а на отличените ще се връчат дипломи и награди.

Ще бъдат присъдени и специални награди: награда от името на кмета  на община Ямбол и награда от името на Народно читалище ”Зора-1945” .

 ПРОГРАМА  НА  ФЕСТИВАЛА

10.00 часа   –   Откриване. Конкурсна програма  на  фестивала.

14.00 – 14.30 часа   –  Заседание на журито.

14.30 – 15.00 часа   –  Връчване на  наградите. Закриване  на  фестивала.

About the Author :