Национален поход срещу диабета на 3 юли в Ямбол

 

Ямбол, 01.07.2021 г.

Ямбол се включва в Националната кампания „България срещу диабета“, чиято основна цел е превенция и подобряване на информираността за болестта и нейното развитие.

На 3 юли 2021 година, събота, Ямбол ще бъде домакин на кампанията. Инициативата е част от проекта „България срещу диабета”, финансиран от Международната фондация на Лайънс клубовете /LCIF/. Партньори по него са Асоциация на Лайънс клубовете от Дистрикт 130 – България, Българска асоциация „Диабет“, Българското национално сдружение по детска ендокринология.

Проектът се осъществява с подкрепата на всички общини на 28-те областни града в България.

От 11:00 часа до 13:00 часа в събота ямболци ще имат възможността безплатно да измерят нивата на кръвната си захар и да получат информация за риска от заболяване и за различните типове диабет от „диабетния патрул“, който ще бъде разположен в близост до фонтана в Градския парк.

Велосипедисти ще преминат през ямболската градска градина, демонстрирайки колоезденето и физическата активност като превенция на коварното заболяване. От 26 юни до 8 юли 2021 година те ще изминат 2000 километра между областните градове в страната, където ще бъдат разположени 28 „диабетни патрули“.

About the Author :

Leave a reply