Нася Димитрова с тежки дни в Баку

NasiaБившата състезателка на волейболен клуб „Тунджа” Нася Димитрова, която още на 16 години бе забелязана и привлечена в гранда „Левски”, продължава с добрите си игри за националния женски отбор.

България тръгна лошо на старта на Европейските Олимпийски игри в Баку, след като допусна загуба от Германия. След това нашите момичета намериха ритъма си и заковаха състава на Русия, което повдигна рязко самочувствието както на Нася Димитрова, така и на съотборничките й.

В сряда обаче Нася нямаше повод за нова радост, България загуби безславно от Сърбия с 0:3 гейма, като изпусна много важния първи гейм, в който имаше превес нас тима от западната ни съседка.

Родената в Тенево нападателка, Нася играе като център, е изключително емоционална, и „болна” на тема патриотизъм. В спортен план тя стана преди време не само една от най-силните състезателка на шампиона „Левски”, а и капитан на „сините”. От повече от година Димитрова играе в чужбина, в клуб със силно интернационално присъствие. И играе успешно.

Възпитаничката на ямболския треньор Илия Михайлов е втората от „Тунджа”, която стига до женския тим на България. Преди нея, в продължение на години, в него се изявяваше една от най-сексапилните ни волейболисти Росица Янева, която вече се оттегли от спорта и се е отдала на детето си.

About the Author :