Нася Димитрова на финал за титлата на България

НасяОтборите на „Марица” /Пловдив/ и „Левски” /София/ с израсналата в ямболския клуб „Тунджа” Нася Димитрова, ще спорят за титлата в тазгодишното първенство на Националната волейболна Лига-Демакс+, след като двата тима приключиха победно своите полуфинални серии, съответно срещу ЦСКА (София) и Казанлък Волей (Казанлък).

През този сезон финалните плейофи ще се играят до три победи от пет мача, а не както бе в полуфиналната фаза -2 от 3. Домакинското предимство е за „Марица”, като по-предно класиран отбор през редовния сезон.
Така първите два мача са в залата на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” на 19 и 20 април. Мач №3 и евентуалният мач №4 ще бъдат в зала “Христо Ботев” в София, а ако се стигне до решителен пети двубой, той отново ще бъде в Пловдив – на 27 април.

Нася Димитрова вече има титла в колекцията си, тя и част от националния ни женски тим, така че нейната роля в редиците на „Левски” е ключова. Тимът на „Марица” е настоящият първенец на страната, така че жените от града на тепетата няма да се дадат никак лесно.

 

About the Author :