Нарушена комуникация

Diana1Общественото обсъждане на проекто бюджета на община Ямбол за 2017 г. показа в най-ярка степен колко недоволство са натрупали гражданите на Ямбол срещу кмета и общинска администрация заради недостъпност и нарушена комуникация. Успели да го докопат, за да им се чуе гласът, гражданите с часове питаха, изказваха се и негодуваха, а кметът, следвайки повелята на партийния си лидер да бъде „близо до хората” заради предстоящите избори, търпеливо слушаше и отговаряше, нещо, което рядко може да се види по ямболските ширини през последните години.

С натрупаните 9 години мандат зад гърба си ямболският кмет съвсем забрави какво е нормална комуникация с хората. Той се възприе за единствения, мислещ уж за тяхното благо, а всъщност следващ интересите си, който решава в този град, използвайки умело послушния Общински съвет и администрация, за да постига целите си, но на хората им писна безропотно да плащат без да им се чува думата.

Какво ще последва от това – поредица от съдебни дела срещу такса семт или други форми на недоволство, тепърва ще видим, но е ясно, че гражданите вече няма да са толкова безразлични към това, което се случва в Ямбол.

Диана Иванова

About the Author :

Leave a reply