Народният представител от ВМРО Мария Цветкова дари изолационна носилка на ямболската болница

МБАЛ„Св. Пантелеймон” – Ямбол вече разполага с изолационна носилка, която осигурява вътреболничен транспорт на пациенти, болни от коронавирус или от други остри инфекциозни заболявания, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Дарението бе направено от депутата от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти” Мария Цветкова, която лично предостави носилката на болницата. Ценната придобивка бе приета от прокуриста на областната болница д-р Димитър Рунков и веднага влиза в употреба на Инфекциозното отделение.

Носилката е оборудвана със сертифициран хирургичен хепа филтър, както и с четири чифта вградени ПВЦ ръкавици.

Целта  е да не се допусне разпространение на зараза в лечебното заведение, приемащо болни с подобни оплаквания и по този начин да бъде запазено здравето на медицинския екип и останалите пациенти. Носилката може да се използва и за превоз на пациенти с линейка.

Медиците от МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол са много благодарни за благородния жест. Досега ямболската областна болница не е разполагала с такава изолационна носилка и по думите на д-р Рунков тя ще бъде изключително полезна не само в борбата с COVID-19, но и за всякакъв тип остри заразни заболявания.

Като народен представител от област Ямбол избрах да помогна на лекарите и медицинските работници от болницата в родния ми град. Трябва да бъдем солидарни и да ценим труда и всеотдайността на медиците, които се грижат за нас, спасяват човешки животи и често нямат нашата привилегия да виждат близките си, заяви депутатът от ВМРО Мария Цветкова.

Важно е да се отбележи, че носилката е изработена в България от фирма „Белсистемс“ от гр. Бяла, обл. Русе.

 

Това е част от дарителската кампания, която воеводите провеждат в цялата страна в борбата с COVID-19.

Припомняме някои от актовете на дарение на Патриотите от ВМРО:

Преди дни за лекарите в Македония от ВМРО дариха предпазни шлемове. Народните представители от ВМРО направиха парично дарение за Банско, когато туристическият град бе под карантина. От партията във Великотърновско пък също дариха предпазни шлемове на свещеници и духовни лица, за да бъдат предпазени по време на светлия християнски празник Великден. Търновските патриоти дариха шлемове също и за домове за стари хора. Депутатът Юлиан Ангелов дари за хората от село Драговищица 1 тон брашно, за да не изпитат нужда по време на предстоящите празници. Той също така направи дарение на предпазни маски за нуждите на полицаите в Костинброд. ВМРО – Русе дари на Спешна помощ в града носилка, предназначена за транспорт на пациенти с остри инфекциозни заболявания. Общинските съветници от партията в Русе, депутатът от района Искрен Веселинов и областният управител Галин Григоров направиха дарение и на УМБАЛ „Канев“ – изолационна носилка за вътреболничен транспорт. Министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, народният представител в ПГ на Обединени патриоти д-р Калин Поповски и общинските съветници от партията в Плевен направиха дарения за УМБАЛ „Георги Странски“ –  300 предпазни шлема и 1000 маски, и за новооткритата PCR лабораторията във Втора клинична база на Медицинския университет гр. Плевен – 2000 лв. Плевенският депутат Поповски направи дарение към  УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен – 500 предпазни маски, които се ушиха в завода за шиене на костюми в града. Дарения за болнични заведения в своите райони направиха и силистренският депутат Александър Сабанов, както и великотърновският – Милен Михов. В Смолян от ВМРО направиха дарение за Българския червен кръст. ВМРО – Враца и народният представител от района Красимир Богданов също даряват маски в различни населени места от областта. Столичният общински съветник Карлос Контрера подсигури за Кремиковци и Ботунец лични защитни средства и дезинфектанти. ВМРО – Карлово направи дарение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и на Спешна помощ. Момчетата от патриотичната партия сами събраха средства помежду си и зарадваха медиците с многократни и еднократни предпазни средства. Сред даренията са хирургически наметала за еднократна употреба, гащеризони с висока степен на защита, калцуни, друг вид гащеризони за еднократна употреба. Общинските съветници от ВМРО във Варна дариха възнагражденията си за закупуване на маски, дезинфектанти и други консумативи от първа помощ за Центъра за настаняване от семеен тип – Могилино.

About the Author :

Leave a reply