Народният представител от БСП Николай Пенев: 10-процентното увеличение на бюджетните заплати е предизборна кампания в аванс

IMG_3683Увеличението с 10 % на заплатите в бюджетната сфера е добре, но не трябва да се облагодетелстват само хора от определен сектор, както е в случая – на работещите в държавната и общинска администрация, а на всички работещи и на пенсионерите, заяви на пресконференция днес, 18 септември 2018 г., народният представител от БСП Николай Пенев. Решението за вдигане на заплатите на работещите в бюджетната сфера е предизборна кампания в аванс, каза още той. От 1 октомври т. г. влизат в сила новите цени на природен газ, увеличени с 15 %; от 1 юли действат нови цени за електроенергията; предстои поскъпване на топлоенергията, както и на всички стоки от първа необходимост. Факт са и новите цени на хляба. Така че увеличението на бюджетните заплати от 1 януари догодина е предварително изядено. Това е един бонус към работещите в администрацията – най-активната избирателна част от българския народ, които в по-голямата си част подкрепят управляващата партия ГЕРБ и коалиционните й партньори, бяха думите на депутата.

От БСП настояват наистина да има конкретни действия за повишаване на доходите, но да те бъдат съобразени с нуждите на всеки един гражданин на държавата. Не  може с тоя размер на пенсиите 2 милиона българи да оцеляват. Трябва да има задължително преизчисляване на пенсиите, от БСП са поставяли този въпрос и той отново ще бъде в центъра на вниманието със съответните аргументи, когато започне дебатът за бюджет 2019 г.

About the Author :