Народният представител от БСП Кирчо Карагьозов: „ Законодателната дейност на НС е заспала”

DSC02883Кирчо Карагьозов, вторият депутат от „БСП-лява България” от Ямболския избирателен район, определи като заспала законодателната дейност на Народното събрание, въпреки гръмките фрази на мнозинството за реформи.

„Със Закона за МВР не се случва нищо, няма го и до днес Закона за образованието. Това, което се предвижда в него обаче, значително ще промени физиономията на основното образование в България, и аз очаквам този закон да предизвика сериозна съпротива в обществото. Нищо няма и като промени в Съдебната система, макар че и за нея постоянно се говори за реформи”, заяви още депутатът  Карагьозов.

„Препоръчвам за градове като Ямбол много осторожно  да се следи процеса по санирането на жилищата, защото в него има и много юридически неясноти”, допълни народният представител.

Шефът на областния съвет на БСП Румен Банков бе директен по въпроса за санирането на жилищата. Според него това ще бъде далаверата на 2015 година. „Общините ще определят изпълнителите, те ще определят кои жилища да се санират, по този начин ще се печелят избиратели за ГЕРБ”, бе позицията на Банков.

About the Author :