НАП – Ямбол събра повече приходи с над 3,5 млн. лв.

DSC00069Приходите от данъци и осигурителни вноски, събрани от НАП за седемте месеца на годината са над 8,1 млрд. лв., което е с 400 млн. лв. повече от постъпленията за същия период на миналата година. Отчитайки и най-ниските нива на т.нар. „задържан“ ДДС за последните 7 години, то реалният ръст на приходите надхвърля 500 млн. лв. спрямо м.г.  Очаква се в края на годината приходите, събирани от НАП да достигнат 14,3 млрд. лв., което е 100% от годишния план, и с над 700 млн. лв. повече спрямо 2013 г.

Над 3 и половина милиона лева повече са внесли ямболлии за данъци и осигуровки до края на месец юли, в сравнение със същия месец през миналата година. Най- голям ръст/ близо 5 милиона лева/ имат приходите от осигурителни вноски- при почти 22 милиона лева за 2013 година , сега постъпленията са близо 27 милиона лева.  22 777 412 лева са внесените данъци към централния бюджет, като 1,2 милиона повече са приходи от получени доходите на физически лица, 225 хиляди лева повече са постъпленията от корпоративен данък, единствено вноските от ДДС са намалели спрямо предходната година.

„Данните ми дават увереността да твърдя категорично, че НАП ще събере минимум 100% от планираните за годината приходи, като този резултат не е случаен. В последните 6 месеца създадохме и изпълняваме план за подобряване на събираемостта, в който се наложиха и редица извънредни мерки. Трябва да отбележа, че наши действия по никакъв начин не нарушават партньорско отношение към коректния бизнес и поддържането на безпрецедентно ниски нива на т.нар. задържан ДДС“, каза по повод събираемостта изпълнителният директор на агенцията Бойко Атанасов.

About the Author :