НАП дава таблет срещу касови бележки

photo_verybig_1391629Таблет получи първият късметлия в играта на НАП „Парола: Касова бележка“. Името му е Тихомир Игнатов от град Свищов. Късметлията бе изтеглен от актьора Димитър Рачков  сред 900 участници. Целта на играта, която е част от кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2“, е даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.

Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно  за телефони с операционни системи Android и IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.

900 ученици вече се включиха в играта, като до момента  регистрираха над 35 000 касови бележки. Над 10 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.

В хода на кампанията „Влез в час с данъците 2“ 80 служители на НАП ще посеят близо 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици.В Ямбол знания за данъци и осигуровки ще получат учениците от СОУ „Климент Охридски” и МГ”Атанас Радев”.

About the Author :