Напрежение пред офиса на Корпоративна банка в Ямбол

???????????????????????????????Новината за прекратяване на акциите в Корпоративна търговска банка и преминаването й под специалния надзор на БНБ предизвика напражение сред клиентите й в Ямбол. Читатели сигнализираха в редакцията, че пред ямболския офис, който е затворен, има струпване на хора. Те блъскали по вратата, за да излезе някой и да им каже какво ще стане с техните спестявания.

Репортерската ни проверка на място установи, че наистина има струпване на хора пред офиса, но те бяха сравнително малко, защото известно време преди да отиде на място наш репортер служители на банката бяха излезли да говорят с клиентите. Наблизо имаше и полицейска кола, но не се знае дали е част от акция за контрол на пътя или заради напрежението.

Струпалите се пред офиса клиенти недоволстваха, че не могат да разполагат с парите си. „Нас не ни интересува, че Цветан Василев и Делян Пеевски се карат, искаме да разполагаме с вложенията си”, негодуваха те. Един от тях ни уведоми как служителите им разяснили, че офисът ще е отворен във вторник, но не е ясно дали тогава ще могат да си теглят парите. Колкото и да успокояват клиентите на банката от БНБ сред тях напрежението расте и те не чувстват парите си на сигурно място, въпреки че има Фонд, който гарантира спестявания до 100 000 лв.

About the Author :