Намериха цаката на протестиращите – ограничават струпването на хора в 10-километровата зона около огнищата

p1080976На първото си заседание оперативният щаб, който ще координира ситуацията и ще следи за предприетите мерки за ограничаване на заболяванията по животните прие допълнителни мерки за ограничаване на опасните заболявания по животните. Първата от тях е ограничаване на  големи обществени прояви със струпвания на хора в 10-километровата зона около огнищата на опасните болести. Втората мярка е свързана със засилване на контрола по ГКПП-тата на товарите за пренос на месни храни.

p1080985По думите на вътрешния министър „реално това означава засилване на проверките на превозните средства, като целта е да не се допусне месо, което е заразено“. Третата препоръка е към МРРБ и по-специално към АПИ – ежедневно почистване на 10-километровата зона преди местата за граничен контрол. Бе предложено и прието в утрешния ден да се проведе среща на щаба с председателите на парламентарни групи. „Целта на тази среща е да се изчистят всички съмнения, защото в случая става въпрос за националната сигурност. Искаме всички да осъзнаят каква е опасността и да си поемат отговорността“, обясни министърът на вътрешните работи.

В първото заседание на щаба участваха областният управител на Ямбол Димитър Иванов и областният директор на МВР в Ямбол Генчо Иванов.

About the Author :

Leave a reply