Наказателната акция срещу Георги Зафиров продължава – горя и четвърти негов обект

DSC00502Наказателната акция срещу Георги Зафиров – Гонзо явно продължава, защото снощи е горял още един негов обект, четвърти само за по-малко от три месеца.

Този път става въпрос за запалване на част от необитаема сграда на ул. „Васил Карагьозов” – бившата редакция на вестник „Тракиец”, под която се намира неработещата вече механа „Журналист”.

DSC00503Живеещи в района разказват, че снощи се чул трясък, след което е имало гонитба и стрелба. Този, който е бил „натоварен” със задачата да подпали сградата се е качил на гаража, залепен за сградата и явно е хвърлил нещо вътре, защото има видими следи, че е горяло. Според очевидци бързо след това е бил подгонен и дори са прозвучели няколко изстрели, но по тяхна преценка подпалвачът е успял да избяга и не е бил заловен. Свидетелите на среднощния екшън не могат да определят дали полицаи, или охранители са гонили подпалвача.

DSC00504От полицията отричат да е имало гонка, само потвърдиха, че има пожар в необитаема сграда, но все още не са изпратили официалната информация.

Тази сутрин мястото е отцепено и полицейска кола охранява обекта.

Припомняме, че палежите в собствеността на Георги Зафиров започнаха в края на март. Офисът му на ул. “Георги Раковски” беше запален на 25 март, на 11 април запалиха и навеса на платения паркинг в двора на бившото училище “Иван Вазов”, където изгоряха два негови автомобила, На 5 юни изгоря целия магазин със стоката на ул. “Търговска” 34, където се продаваха останалите от другите търговски обекти дрехи и обувки, а от пламъците бяха засегнати апартаментите почти три етажа нагоре. Живеещият точно над магазина се наложи да си сменя наново дограмата, обгорено беше и тялото на климатик. Четвъртият обект на Георги Зафиров пламна само 9 дни след предния.

По всички случаи са образувани досъдебни производства за палеж, разследването по тях продължава, но самият Георги Зафиров отказва да съдейства на полицията.

 

DSC00505 DSC00506 DSC00507 DSC00509

About the Author :