Най-сетне победа за юношите на Ямбол на финалния турнир по баскетбол

Aleksandar Dragoev 2015Юношите на баскетболен клуб „Тунджа” най-сетне постигнаха победа на финалите на държавното първенство, което се провежда в столицата и ще играят за петото място срещу „Шампион 2006”.

Възпитаниците на треньора Румен Шопов днес надиграха с разлика от 17 точки състава на „Рилски спортист” /Самоков/, след като в група „В” допуснаха тежки поражения от тимовете на „БУБА баскетбол” и на „Черно море порт”/ Варна/

Срещу състава на Самоков нашите направиха равна първа четвърт, 12:12, след това, на почивката, съперникът излезе напред с аванс от 3 точки -23:26, но дойде средата на третата четвърт, когато ямболският тим, воден от капитана Александър Драгоев, натисна противника и направи мощна серия от 12:0.

Това даде преднина от над 10 точки на „Тунджа” преди последния период от мача, а съперникът от Самоков така и не можа да се върне в срещата, докато нашите качиха още преднината си.

В крайна сметка победа за жълтите от Ямбол с 68:51 и те отиват в спора за сравнително престижното пето място с „Шампион 2006”.

За „Тунджа” топ реализатор е Самуил Желязков с 20 точки, 19 точки вкара Делян Колев, който хвана и девет борби, а капитанът Драгоев  направи дабъл-дабъл-10 точки и 13 борби.

About the Author :