Най-после „Ямбол” показа игра, въпреки загубата от Варна у дома

баскет„Ямбол” даде най-добрата си игра у дома от началото на първенството и въпреки че загуби от „Черно море” /Варна/ със 73:83, този път заслужи овации. Треньорът Нинослав Марянович бе жестоко ударен преди двубоя, след като се оказа, че поради травма аут са централният му нападател Агре и лекото крило Иван Бошняк. Сърбинът миналия кръг в Бургас най-сетне се бе разиграл, след като феновете почнаха да губят надежда в неговите качества.

При това положение, „Ямбол” игра само със 7 състезатели, единият от които, Росен Иванов, е на 19 години, и има броени минути при мъжете. Въпреки осакатения тим, жълтите тръгнаха чудесно и направиха бърза разлика на считания за фаворит тим на Варна. Ветеранът Говедаров бе в основата на силната първа четвърт, заедно с плеймейкъра Милиян Боцка, който навързваше както си иска гардовете на съперника.

При 25:15 завърши първата четвъртина, нещо, което малцина от  оредялата трагично публика в зала „Диана” бе очаквала. Втората част промени в известна степен съотношението на силите, след като и гардовата линия на „моряците” се окопити, и започна да раздава на чисти позиции топката. Жокерът в тези минути за гостите се оказа младият Ангел Нацкин, нанизал три поредни тройки. Така авансът на „Ямбол” падна, но домакините проявиха хладнокръвие и парираха напора на противника, за да се приберат на почивката при преднина от 5 точки.

Играта бе равностойна през цялата трета част, след като в началото „моряците” се доближиха, ,а и поведоха. С тройка на Пламен Алексиев, който преди няколко години напусна скандално „Ямбол”, точно преди края на третата част Варна поведе с 5 точки преди финалната четвърт. Варненци продължиха да водят и в последната четвърт, но нашите не се отказваха. При малко повече от 4 минути до края, Нацкин вкара тройка, с която разликата стана 7 точки и до края бе запазена.

Въпреки загубата, тимът ни най-сетне показа движение напред – имаше много повече смислени неща в играта, и то срещу един много добре обигран съперник, и при отсъствието на Денис Агре и Бошняк.
Най-силно за победителите игра капитанът Пламен Алексиев, който завърши с 28 точки и 4 асистенции. Ангел Нацкин направи 15 точки и 5 борби, а дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби постигна сръбският център Никола Маравич.
За „Ямбол” с 18 точки завърши Говедаров, а по 17 т. постигнаха Боцка и Боян Радетич, който хвана и 9 борби.

Борислав Ненов

About the Author :