Най-много заразени с коронавирус за ден

Ямбол, 12.10.2021

Най-много заразени с коронавирус за ден са регистрирани през изминалото денонощие в Ямболска област. Новозаразените са 64, но обикновено вторник е денят от седмицата с най-много положителни, защото през почивните дни тестовете са платени.

Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболска област достигна до 486 на 100 хил. души. Увеличава се и смъртността от инфекцията – за последните 11 дни са починали 28 души.

По данни на д-р Радостина Калчева, директора на РЗИ – Ямбол активните носители на вируса в региона са 922, от тях – 98 са хоспитализирани. Почти е запълнен капацитетът на COVID- реанимацията в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол – заети са 7 от 8-те интензивни легла.

Сред заразените има 32 деца, включително и бебе на няколко месеца – всички са в стабилно състояние и не се налага лечение в болница. Под карантина са поставени 8 класа и 5 групи в детски градини.

До два дни предстои свикване на Областния медицински щаб и въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки и онлайн обучение, ако броят на новите случаи продължи да нараства и достигне 500 на 100 хил. души.

About the Author :

Leave a reply