Назначиха нов директор на “Гранична полиция” – Елхово

Georgi KalaidjievБившият началник на Гранично полицейско управление – Свиленград Георги Калайджиев е новият шеф на Регионална дирекция на гранична полиция – Елхово. Калайджиев бе преназначен като началник на група в дирекцията през пролетта на миналата година. На директорския пост свиленградчанинът наследява комисар Стоян Стоянов, който бе освободен от длъжност на 19 декември миналата година. От тогава досега дирекцията в Елхово временно бе управлявана от зам.-директора  Славчо Янев.

Георги Калайджиев има сериозен управленски опит. От 2009 до 2014 година той е бил началник на граничния полицейски участък в Свиленград. В системата на гранични войски е още от 1997 година. Започва работа в ГПУ-Свиленград през 2000 година първо като оперативен работник, а след това и като началник на група. През 2008 година е назначен в Главна дирекция „Гранична полиция” в София като началник сектор „Противодействие на незаконната емиграция”. Там работи малко повече от година и се завръща в Свиленград.

Зоната на отговорност на РДГП-Елхово е разположена на територията на областите Бургас, Ямбол и Хасково.  В структурата на дирекцията влизат пет гранични полицейски управления – Малко Търново, Свиленград, Средец, Болярово и Елхово и три ГКПП – Капитан Андреево, Лесово и Малко търново.

About the Author :