Над 5000 лв. иззеха от каси на длъжници на НАП Бургас

nap-zima-3Над 5 000 лева бяха иззети от каси на длъжници на НАП на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен. Действията са част от започнала национална кампания на Агенцията спрямо длъжници към бюджета. Мярката за изземване на обороти от търговски обекти е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки, че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Иззетите средства бяха описани от публичните изпълнители и внесени по набирателната сметка на НАП за суми от просрочени задължения. Екипи на НАП Бургас иззеха днес средства от общо 16 търговски обекта на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен. Извършени бяха и проверки на дейността на обектите във връзка с издаване на касови бележки при продажбата на стоки, водене на дневните счетоводни отчети, както и дали наетите служители и работници са назначени на трудови договори.

От НАП Бургас апелират лицата с просрочени задължения да търсят активно контакти с приходната администрация за постигане на споразумения за разсрочено погасяване на неплатените в срок данъци и осигуровки.

About the Author :